torsdag den 28. januar 2010

Mit nye kamera


Sad i går og fiflede lidt med mit nye kamera. Jeg har meget at lære endnu, hvilket også tydeligt kan ses af billederne :-)  Men jeg er super glad for kameraet, som blev afløseren for mit gamle samsung digitalkamera.

Nu lykkedes det mig også endeligt at finde ud af hvordan jeg laver runde hjørner i photoshop, ja ja det har jo kun taget flere år.  Photoshop kan så mange ting, det er bare lige det med tiden......



Og hvorfor er det lige

at der kun er 24 timer i døgnet!  Jeg har jo slet ikke tid til alle de ting, jeg gerne vil lave.

Jeg fik nået et pænt stykke på tunikaen i aftes. Normalt er jeg ikke en hurtig strikker meen altså jeg kunne virkelig godt tænke mig at blive færdig med denne i næste uge.  Lidt optimist er man vel altid. Er også lidt spændt på, hvordan det ender ud og om jeg kommer til at gå med den. Jeg er jo ret konservativ i mine farver, så den er meget spraglet efter min smag. Men man skal jo prøve noget nyt.




Denne fik jeg købt for et stykket tid siden. Har dog ikke nået at læse den endnu. Måtte bare eje den, da jeg har hørt så meget om den. Jeg er ikke lige til lydbøger, så det giver jo lidt problemer tidsmæssigt, for hvad skal man vælge, strikketøjet eller bøgerne. Jeg ved også, at når jeg først får begyndt på en bog, så er jeg nødt til at læse den færdig i et hug. Jeg duer ikke til det "klat" læseri.



Denne her har jeg dog læst.Jeg mangler dog den sidste, som også ligger og venter pænt på at jeg får tid. Men jeg tror faktisk, at jeg vil læse den, efter at jeg har set filmen. 

Jeg har nemlig endelig set filmen Pigen der legede med ilden og jeg må indrømme at jeg ikke synes, at den var lige så god, som den første. Men jeg tænker lidt om det var fordi, at jeg havde læst bogen før jeg så filmen.





onsdag den 27. januar 2010

I did it again

altså kom til at overbelaste dankortet. Jeg tror at det er pga. mit stress, at jeg hele tiden finder på nye strikkeprojekter for strik er jo genialt til at koble af med. Når jeg sidder med et strikketøj i hånden har jeg fundet ud af, at jeg er  fuldt koncenteret om kun det og de andre tanker, der normalt myldrer rundt i hovedet får holdt en pause.

Nå men dankortet blev som sagt luftet igen i mandags og det blev denne model

Tunika 1

Startede mandag aften og er da nået et godt stykke.  Det er ret sjovt, for lige så svært det er at få mønsterstrikket på mit Seyfarth sjal til at se pænt ud, lige så nemt er det gået med dette her. Det ser meget pænere ud end på sjalet. Gad vide om det har noget at gøre med garnet man strikker med!

Tunika 2

Farverne er ikke lige nemme at gengive, når det er så mørkt i vejret. Den lilla er lidt mørkere.

Tunika 3

Men nu er det ikke fordi, at jeg har lagt liljesjalet helt i bero. Der blev både rullet nye garnruller og der blev strikket til den helt store guldmedalje i weekenden, så jeg har rundet de 5 rækker liljer  yeahh

Liljesjal 5

torsdag den 21. januar 2010

Ups - fik lige svinget dankortet igen

Pu ha. Januar har ikke været for god  for mit dankort  :-(   meen jeg måtte altså eje denne:

P1000084

Kunne rigtig godt tænke mig at lave viften, synes den er mega fed.  Tænker lidt om jeg måske skulle lave den til min mor i fødselsdagsgave.  Jeg synes nu bare, at den er lidt kort i det men jeg kan ikke rigtig overskue, om det er muligt at lave den længere - tænke tænke

P1000085

Ellers går det stille og roligt fremad med min sjal.  Fik ikke strikket så meget i weekenden. Men jeg er da allerede snart oppe på 4 liljer.  Det kan godt mærkes, at  "runderne" bliver længere og længere, men jeg gruer nu mere for kanten, det bliver da et sejt træk, at komme igennem.

P1000083

Åhh hvad opdager jeg så lige i dag - der er udsalg på Drops Silke-Alpaca



lørdag den 16. januar 2010

Liljesjal af Christel Seyfarth

Jeg har fået startet et nyt projekt op her i det nye år.  Efter at have set portrætudsendelsen om Christel Seyfarth og alle de flotte projekter som ligger på Ravelry, så kriblede det bare for at lave et sjal.  Jeg var meget i tvivl om, hvad jeg skulle vælge og det endte med at valget stod mellem et Maltsersjal og hendes nye liljesjal, som blev vist i udsendelsen.


Jeg endte med liljesjalet.   Fik ringet til Christel og dagen efter stod posten med pakken.  Det må da siges at være hurtig levering.  Farvene var dog ikke lige det jeg regnede med. Bundfarverne så meget lysere ud på hjemmesiden.  Men nu får vi se, hvordan det bliver, når sjalet bliver færdig.

Jeg havde læst de forskellige forslag til hvordan man rullede garnet op, så jeg tog bare en hurtig beslutning, fik valgt en rækkefølge til at starte med og så var det ellers bare at gå i gang.  Jeg slog en knude ved farveskift.


Det er første gang jeg prøver flerfarvestrik, så jeg har haft min problemer.  Hold op hvor har jeg måtte trævle op flere gange. Jeg fik strammet garnet alt for meget bag på, så det så ikke kønt ud.

Jeg besluttede derfor at starte på rundpind med det samme da jeg jo alligevel skal klippe sjalet op.  Det blev meget bedre, dog er jeg ikke helt tilfreds med, hvordan det ser ud.  Men nu gider jeg ikke trævle op mere, nu må det bare blive som det bliver og så får jeg se hvordan det ender ud, når sjalet er færdigt.

torsdag den 14. januar 2010

Coral


Coral
Originally uploaded by kcr328

Så kommer der endnu et billede. Er ved at prøve flickr af. Denne gang er det Coral af Isager. Denne blev jeg færdig med i foråret 2009.

Topstykke


Topstykke2, originally uploaded by kcr328.

Er ved at prøve flickr af mht. at tilføje billeder til min blog.

Så her kommer lettere forsinket et billede af mit topstykke, som har været færdig siden 2008. Er rigtig glad for det specielt her i den kolde tid.

Ravelry

Nu tog jeg mig endelig sammen og fik oprettet en flickr konto, så jeg endelig kan komme igang med at bruge Ravelry.

Men hold op, hvor er man dog snart fyldt op i hovedet af alle de brugernavne, password etc. man bruger til dagligt både privat og arbejdsmæssigt. Det er jo slet ikke til at holde rede på mere. Hmm jeg må vist til "skrive" en oversigt over de forskellige steder jeg bruger password.

Nå men det er jo lang tid siden jeg har været forbi her. Sommeren og efteråret er bare fløjet afsted. Sommer og sensommer blev brugt i kolonihaven, hvor mine forældre sponsorede et nyt tag. Så det var bare dejligt. Jeg glæder mig snart til at det bliver forår og man kan komme i haven. Er godt træt af det kolde vejr.

Nå men på strikkefronten er da sket en helt masse. Jeg har investeret i en strikkemaskine Brother kh 970. Men mere om den senere.

Jeg fik her i december lavet mine første 2 sjaler i lace strik. Det er bare mega sejt - troede slet ikke at jeg kunne finde ud af det.

Jeg fik lavet et Swallowtail Shawl til min mor.


Det var meningen at hun skulle have haft det i julegave meeen tiden løb fra mig, så det blev først færdigt mellem jul og nytår. Det er bare så blødt og lækkert.

Jeg har Merinogarn til overs, så jeg har investeret i noget mere Kid-Mohair fra Karen Noe, så der bliver til et sjal til mig selv i samme farver. Det bliver nok ikke lige det samme sjal - man skal jo prøve noget nyt. Har ikke lige besluttet mig for, hvad det skal være.

Jeg fik også lave et sjal til mig selv. Det hedder Kiri. Det er også lavet i Merino og Kid Mohair. Det er bare så dejligt at have på. Jeg troede slet ikke at jeg var til sjaler. Men man bliver jo ældre.